By - - 0 Comments

Den smärta och trötthet jag har levt med den senaste veckan är så stor att jag inte kan sätta ord på den. När man har kronisk smärta är kroppen galet trött och sliten så när man dessutom får en infektion kan man knockas helt och hållet. Det är det här som har hänt mig; kroppen orkade inte med en infektion och jag var tvungen att uppsöka läkare för att få både antibiotika och morfin-preparat. På läkarens inrådan maxdoserade jag till slut mina värktabletter och har därmed sovit bort flera dagar.

Sedan fredagskvällen har jag mått mycket, mycket bättre. Jag har inte behövt trycka i mig tabletter för att orka ta mig igenom dagarna, vilket är obeskrivligt skönt för jag tar inte lätt på att äta morfin-preparat. Tabletterna kan i sig göra skada – för att inte tala om hur dålig i magen man kan bli av att äta dem. Jag blir inte riktigt klok på skillnaden mellan att må bortom alla ord och att ”bara” må dåligt. Kanske ska jag inte grubbla för mycket på det utan bara vara tacksam att jag orkar oändligt mer idag än för bara några dagar sedan.

Jag var på Comic Con i Köpenhamn på lördagen

Comic Con Copenhagen 2016 – så rädd jag var för att missa eventet! Men faktiskt hade jag så pass mycket ork på lördagen att jag kunde bege mig till mässan i Köpenhamn, och detta tillsammans med två kära vänner. Det blev väldigt mycket härligt babbel om livet under tågresorna, bara det är ju läkande, och Comic Con var i sig en ganska unik upplevelse. Jag har dock fortfarande inte bestämt mig för huruvida jag gillar det här med att vara på en mässa eller ej. Man bombarderas trots allt av intryck.

Det absolut bästa med årets upplaga av Comic Con Copenhagen var för mig varken utställarna eller kändisarna som bevistade eventet. Det var att se det engagemang besökarna och cosplayarna har lagt ner på evenemanget. Där fanns hur många snygga cosplays som helst! Äntligen, äntligen börjar det poppa upp mötesplatser för entusiaster. Bland utställarna hade jag nog räknat med att få se en hel del bok- och serietidningsförlag – men icke! I år var det framför allt spelarnas intressen som tillfredsställdes.

Dagen avslutades med en rask vandring genom Köpenhamns centrum, middag på en italiensk restaurang i stadsdelen Nyhavn, ett efterlängtat besök till The Mad Hatter Bubble Tea Emporium och ännu mer stadsvandring i ett snabbt tempo. Jag borde åka tillbaka till Köpenhamn snart igen, bara för att kunna vandra omkring och upptäcka gata för gata (och museum för museum). Räkna med att kunna läsa ett långt inlägg om Köpenhamn här på bloggen i en något sånär närliggande framtid. I tanken jobbar jag redan på artikeln.

Comic Con Copenhagen, Comic Con, mässa, Bokmässan, Bokmässan Göteborg, Köpenhamn, Nyhavn, italiensk restaurang i Köpenhamn, Danmark, sjukdom, kronisk sjukdom, kronisk smärta, infektion, morfin-preparat

Jag var på Bokmässan i Göteborg på söndagen

Jag och pappa brukade alltid åka till Bokmässan i Göteborg tillsammans. De senaste åren har jag haft så mycket lektyr i mina bokhyllor att jag inte har känt ett behov av att åka dit. Att gå på bokmässan är nämligen detsamma som att bjuda in mig själv till att köpa en massa böcker. Men i år frågade pappa Willy om vi inte skulle åka dit ändå, bara vi två. Faktiskt har jag saknat våra far och dotter-stunder så jag blev själaglad när han frågade och sa förstås ja. Jag lyckades hålla mig borta från bokinköp, även om pappa försökte locka med flera böcker.

Du vet ju hur mycket folk det kan vara på Bokmässan. Pappa och jag blev snart trötta av alla intryck och stannade därför bara en kort stund. Visst var det häftigt att få insupa hela atmosfären, trendspana i bokvärlden, fingra på böcker och att få snappa upp meningar från alla inspirerande författare, men det är allra bästa med idag har varit att få tillbringa tid med en av de viktigaste personerna i mitt liv. Jag brukar ofta säga det men jag säger det igen: för mig är mamma och pappa så mycket mer än bara föräldrar. De är mina bästa vänner.

Bild: © Scanrail / Adobe Stock.