By - - 0 Comments

Jag har inte skrivit skönlitterärt på länge. Inte sedan jag lade min sista hand vid rymdeposet pygmalion version x2070 på författarutbildningen för ett par år sedan. Jag har liksom känt att jag inte har någon skönlitteratur att ge, att det inre flödet inte finns där. Dessutom har jag haft så fullt upp med min skrivverksamhet att jag inte har haft något behov av att ha skönlitteraturens kreativa flöde. Men de senaste månaderna har jag börjat läsa MYCKET igen, och med den återupptända passionen för läsandet har kärleken till att skriva kreativt och skönlitterärt återigen blossat upp. Jag kan inte släppa tankarna på alla noveller, barnböcker och experiment jag vill skriva. Och nu har jag även börjat fundera en hel del på hur man skriver kompletta texter på bara tre rader. Erich Zanns musik, en tolkning av en gammal H.P. Lovecraft-novell med samma namn, är mitt absolut första försök till att skriva en trerading (egentligen är texten mer som en fabel) – här kommer den!*

Erich Zanns musik

Fiolmusik i rasande toner från ovanvåningen.
Går uppför trappan. Knackar. Ingen öppnar. Dörren upplåst. Går in.
Därinne: död sedan länge. Spelar på sin violin.

kortprosa, skönlitteratur, tre rader, skriva kort, H.P. Lovecraft

* Not 2016-08-20: jag vet inte vad som hände, men ett par veckor efter att jag hade bestämt mig för att satsa på att skriva tre-radingar tappade jag intresset. Nu skriver jag på andra saker i stället. 😛 😉