By - - 0 Comments

Titel: Så gör jag: Konsten att skriva.
Författare: Bodil Malmsten.
Förlag: Modernista.
Utgivningsår: 2016.

Bodil Malmstens bok om att skriva är fylld av goda råd och avskräckande exempel, och samtidigt fri från allt vad standardövningar heter. Det är en bok för den som vill ta sitt kreativa skrivande till en ny nivå och börja arbeta med att skriva på allvar. I Så gör jag: Konsten att skriva får den aspirerande författaren tips från någon som skrivit tillräckligt många böcker för att veta vad som fungerar och vad som inte gör det.

tips på skrivhandböcker, skrivhandbok, kreativt skrivande, skriva kreativt, bli författare, skriva romanBodil Malmsten räknas idag som en av Sveriges mest erkända författare. Hon skrev romaner, lyrik dramatik, kulturartiklar och loggböcker. Hon mottog under sin livstid flera utmärkelser och priser, bland annat Ivar Lo-Johanssons personliga pris samt medaljen Litteris et Artibus. Så gör jag: Konsten att skriva är en inspirationskälla skriven av en erfaren författare som inte räds att ta upp hur smärtsam skrivprocessen ibland kan vara. Malmsten berättar mycket utlämnande om sina perioder av skrivkramp och självcensur. Hon pekar också på vikten av att ”hitta sig själv” som författare: varje skribent måste komma fram till vilka ens sanna förebilder är istället för att gå till de allmänt ansedda författarna för inspiration. Hon betonar vikten av undersökandet: en författare bör alltid ställa sig förundrad till sin samtid och sina medmänniskor.

Så gör jag: Konsten att skriva pendlar hela tiden mellan djupt allvar och små lustiga anekdoter. Malmsten berättar om allt från cliffhangers och dramaturgi till skrivbordsstolar och skiljetecken. Texterna är uppriktiga och tar död på många myter om skrivande. Det är en annorlunda handbok för den som vill få lite mer än några enkla skrivövningar.

Läs mer om och/eller köp Bodil Malmstens Så gör jag: Konsten att skriva här!

Text: Eva Alfhild Jonsson.
Bild: © Fiedels / Adobe Stock.

Bodil Malmsten, Malmsten, bok, böcker, kreativt skrivande, skriva kreativt, skriva bok, bli författare, skrivtips, skrivhandbok, boktips