By - - 0 Comments

För många läsare har Harry Potter-böckerna öppnat en helt ny magisk värld, en värld man gärna dröjer sig kvar i. Tycker du också om Harry Potter-världen? Ta ett kliv in i den med dessa 7 kreativa skrivövningar från Sandra Jönsson Publishing.

  1. Beskriv Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger utifrån Snapes perspektiv. Var så övertygande du bara kan!
  2. Du befinner dig på Hogwartsexpressen. Serveringsvagnen stannar vid ditt säte – vad skulle du vilja köpa därifrån? I sortimentet finns chokladgrodor, Bertie Botts bönor i alla smaker, Droobles Bästa Bubbelgum, lakritsstavar, pumpapastejer och så vidare… Välj ut ditt favoritgodis och beskriv vad som händer när du äter de olika godissorterna. Läs mer om godissorterna på Wikipedia!
  3. Från talande porträtt till bortförtrollningsskåp – på Hogwarts finns massor av magiska föremål. Kom på ett eget magiskt föremål som passar in på slottet och beskriv det ingående. Hur ser föremålet ut och vad kan det göra? Finns det en historia bakom artefakten?
  4. Du – antingen en karaktär från Harry Potter-böckerna eller en karaktär du själv har hittat på – har precis påbörjat ditt första skolår på Hogwarts. Skriv tre dagboksinlägg från dina första skoldagar. Beskriv skolan, lärarna, skolkompisarna och alla överraskningar du får uppleva under de första dagarna på Hogwarts.
  5. Sorteringshatten tycker att du hör hemma på elevhemmet Slytherin. Vad tycker du om saken, är du nöjd med placeringen eller hade du hellre velat bo på ett annat elevhem? I så fall vilket och varför? Skriv och berätta.
  6. Du vill jätte-jättegärna gå på Hogwarts. Dessvärre har du inga magiska krafter. Skriv ett brev till Dumbledore i vilket du försöker övertyga honom om att låta dig gå på skolan i alla fall.
  7. Du pluggar på Hogwarts. Det är Harry Potters tredje skolår, och medan han kämpar mot dementorerna brottas du med en annan sak. Ingen förutom du verkar lägga märke till att en helt annan trollkarl har intagit Dumbledors plats som rektor på skolan – vad har hänt med Dumbledore och varför verkar ingen annan ha observerat skillnaden? Skriv en spin-off-novell.

J.K. Rowlings Harry Potter and the Cursed Child

J.K. Rowlings Harry Potter and the Cursed Child

Det här året har pjäsen Harry Potter and the Cursed Child premiär på West End. I samband med premiären släpps boken med samma namn. Berättelsen fortsätter Harry Potter-sagan, men nu är Harry vuxen. Han jobbar på Trollkarlsministeriet – det är en tuff arbetsmiljö – och har tre barn. Tillsammans med sonen Albus måste Harry åter kämpa mot mörkret, som den här gången kommer från ett oväntat håll.

J.K. Rowling, Harry Potter, kreativt skrivande, skriva kreativt, skriva, skrivövningar, skrividéer, bli författare

Bild: © samott / Adobe Stock.